Založ si blog

Predčasné voľby vyhlásené, tešme a radujme sa

akoby sa všetko zmenilo, život náš by sa zmenil. Voda by sa začala sypať a piesok liať. Pečené holuby by začali nám do úst upadať. Slovenská koruna by opäť našou menou stala sa a spravodlivosť by na Slovensku zvíťazila. To všetko a ešte viac by sa udialo, ak by predčasné voľby boli dnes vyhlásené. Žiaľ, nie je to celkom pravda. Taká je totiž pravda, že iná, len nie vždy pravdivá. Ako to aj na prvého apríla býva.

 

Dnes je len 1. Apríl – Deň Ftákov. Ftáci totiž sedia stále tam, kde sedia. Prvé vtáky, čo hneď prileteli z teplých krajín sú lastovičky. Lastovičky sú užitočné vtáky. Žerú škodlivý hmyz a pomáhajú ľuďom prežiť pred nadmerným premnožením sa škodlivého hmyzu. Priletia na Slovensko a ani neviem prečo. Veď aj inde sa dá žiť. Oni ale priletia na Slovensko. To, že prileteli lastovičky nie je však prvý apríl. To je vďaka bohu pravda.

Aj Eugen Suchoň o tom zložil veľdielo. Pripomína si niekto na pravde velikánov ako bol napr. Suchoň ? Pomáhali tieto bývalé komunistické noviny niekedy slovenským velikánom ? Kdeže ? Veľa by sme chceli od Ftákov ? Ani srnka netuší.


Poprad childrens choir – Eugen Suchoň Lastovičky

 

Snáď som sa nikoho nedotkol, nikoho neurazil. Ak náhodou áno, verím aspoň, že admin ako jeden z najvyšších na pravde medzi čestnými a spravodlivými sa ma zastane. Pekný prvý apríl všetkým na pravde. Aspoň že, čítanosť blogov pravdy a celá pravda stúpa k výšinám ako vysoko letiace lastovičky a predbehli sme aj všetky slovenské mienkotvorné média.

V tento deň si to môžeme povedať a brať to ako prvoaprílový fackt.

 


Prvé lastovičky nad lúkou pri Čuňove

 

 

Kto chce pomôže a hľadá spôsoby, kto nechce hľadá dôvody

21.11.2011

ako sa to nedá. Zbierame podpisy naďalej pre vznik strany 7 STATOČNÝCH REGIONÁLNA STRANA SLOVENSKA. Ide to veľmi dobre, aj keď chybička sa sem tam vloúdi. Nekupujeme si strany ako bývalá prvá dáma z Pereša a ani neposielame deti zbierať podpisy ako Anča z Čadce. Normálne chodíme medzi ľudí a diskutujeme. Nebojíme sa ísť medzi občanov, na rozdiel od súčasných [...]

Bude 7 Statočných pokračovať vo víťaznom ťažení? Tomáš Krak je pripravený na víťazstvá

18.11.2011

Pozývame priaznivcov šachu a 7 Statočných na zápasy 3. a 4. kola extraligy v šachu, ktoré sa uskutoční v sobotu a nedeľu (26.11. a 27.11. 2011) o 10:00 vo Výmenníku I (ulica Obrody č.4) v mojich rodných Košiciach. V sobotu bude súperom 7 Statočných Košice družstvo ŠK Modra a v nedeľu družstvo ŠK Dunajská Streda. Predpokladaná dĺžka kola cca 5 hodín. Pri vstupe do [...]

Košickí šachisti vo víťaznom ťažení

25.10.2011

Naše družstvo 7 Statočných Košice má za sebou premiéru v slovenskej šachovej extralige 2011/2012. Poučení z úvodu v ročníku 2010/2011 odcestovali naši šachisti na zápasy v plnej sile. Súperi boli zdatní ale naši hráči ešte zdatnejší. V 1.kole v sobotu 22.10.2011 narazili naši hráči na minuloročného víťaza Caissa Čadca. Asi 3 hodiny bol zápas otvorený, [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 07:54

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

vladimirspernoga

Som jedným zo zakladateľov platformy nezávislých občanov 7statočných. Verím, že Slovensko bude lepšou krajinou, ak sa nájde aspoň 7statočných v každom meste, obci, dedine a začnú konať dobro pre všeobecné dobro. 7statocnych.sk, ak Vás zaujíma budúcnosť Slovenska. Píšem o všetkom možnom aj nemožnom. Píšem svoje názory a úvahy. Zároveň čas od času vediem Rozhovory s Vladimírom vlažne alebo Rozhovory s Vladimírom važne. Doslovné prepisovanie rozhovorov Vladimírov, tak ako to robí vyšetrovateľ na vyšetrovačke robím preto, aby som zachránil myšlienky Vladimíra pre budúce generácie. Ich čítaním tiež milióny našich obdivovateľ na celom svete získajú pravdivé a autentické výpovede Vladimírov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 77
Celková čítanosť: 281268x
Priemerná čítanosť článkov: 3653x

Autor blogu