16/11 Rozhovory s Vladimírom o rómskom probléme ako jadrovom probléme obyvateľov Žehry

6. júna 2011, vladimirspernoga, Rozhovory s Vladimírom važne

Dialóg s Vladimírom som vymenil za monológ. Niektoré Vladimírove kydy sa už nedajú počúvať, avšak stále ich napriek tomu nahrávam na magnetofónove kazety, aby som Vladimírove myšlienky zachránil aj pre ďalšie generácie. Následne Rozhovory s Vladimírom po nociach prepisujem na písacom stroji a podávam čitateľom Pravdy – www.pravda.sk a Slonovín – www.slonoviny.sk

Keďže sú dni, keď na dialóg nemám náladu, tak len zapnem magič, pustím si Banket


 

 

a na druhú kazetu nahrávam tento Vladimírov monológ:

Romský problém je problém obdobný problému každého obyvateľa, ktorý niekedy prerábal bytové jadro. Dobrého murára nájsť v mori nezamestnaných je rovnako ťažké, ako  nájsť ihlu v kope sena, alebo platiteľa daní a obecných poplatkov medzi rómskymi spoluobčanmi žijúcimi v Žehre pod Spišským hradom.

 

Spišský hrad zatiaľ rómski spoluobčania nezačali rozoberať.


Spišský hrad v pozadí, zatiaľ nerozobraný spoluobčanmi. Na motorke odviesť toľko kameniva určite nie je jednoduché, ale ak príde na stavbu bytového jadro, kto vie ?

 

Pravdepodobne len z dôvodu, že Rómovia nezačali prerábať bytové jadrá, Spišský hrad stále stojí.

Zatiaľ im štát nedal byty, čo je dosť divné, lebo to, že Rómom nedáva štát byty sa dá považovať za diskrimináciu. Tento štát už našťastie po dúhovom pochode nediskriminuje gejov a lesby, ale rómski spoluobčania stále majú oprávnene pocit, že sú diskriminovaní a preto nieže prestávajú platiť dane, ale dane neplatia preventívne už dosť dlho.

Rómsky problém je jadrom problému v jadrovom veku nielen v demokratických krajinách EU, ale aj na Slovensku, Žehru nevnímajúc.

Ak bývate ďaleko od tohto problému – napr. v Krásavici na Dunaji, tak rómsky problém sledujete len z povzdálí a je Vám šuma fuk.

Na vyriešenie tohto jadrového problému obyvateľov Východného Slovenska, Spiša, Žehry máte ykssss dôvovod a výhovoriek ako sa to nedá, a že treba počakať až do ješene.

 

„Väčšia časť príspevkov bude podmienená aktivitou zúčastnených a plnením si elementárnych povinností. Zákon by mal prísť do parlamentu na jeseň,“ upresnila.

Na otázku, čo s rozdelením Žehry, odpovedala, že sa tomu venuje rezort vnútra. „Či rozdelenie obci pomôže? No minimálne tej časti obce, ktorá momentálne odmieta platiť dane. Rozdelenie však zároveň vytvorí ďalšiu segregovanú osadu so všetkým, čo s tým súvisí, aj s problémami,“ odpovedala Radičová.

Čítajte viac: http://korzar.sme.sk/c/5923989/obyvatelia-centralnej-casti-zehry-odmietaju-platit-dane.html#ixzz1OVcZFfxe

 

Vladimír ukončil svoj monológ, že keď ide o politikov konajú hneď a zaraz aj na mimoriadnej schôdzi Národnej rady SR.

Ak ide o bežných obyvateľov, tak tí počkajú do jesene.

Ako hovorí Miky, kde je vôľa, tam je cesta.

A naši politici na vyriešenia rómskeho problému nemajú ani vôľu, ani cestu.

Čakajú, čakajú, až ten jadrový problém vybuchne…