Mäsko z labradora na mlsný rómsky jazýček

7. júna 2011, vladimirspernoga, Nezaradené

Labrador a všeobecne  psi, sú považované za najlepších priateľov človeka.

Aj medzi našimi rómskymi spoluobčanmi na Spiši sú psíky považované za užitočné zvieratká, priateľov človeka.

Ako píše regionálna tlač, tak napríklad sa dozvedáme, že.:

Osadníci z Rudnian, Žehry a Krompách skupujú za pár centov psy z kolónie v Spišskom Štiavniku (okres Poprad), Arnutovciach, Bystranoch, Markušovciach a Tomášovciach. Domácich miláčikov si varia, pečú a jedia.

Z rečí niektorých odvážlivcov sa však dozvedáme, že psov najčastejšie opekajú na ohni, ako prasiatka. Potvrdzujú to aj slová obecného policajta Radoslava Mráza. „Na vlastné oči sme videli, ako opekali psa aj so srsťou, rozrezali ho a zjedli. Najprv vnútornosti a potom všetko ostatné,“ vylíčil R. Mráz.

Čítajte viac: http://korzar.sme.sk/c/5925491/v-dedinach-na-spisi-predavaju-psy-na-maso.html#ixzz1OccX3J1U

S mojim kolegom zo 7statočných JUDr. Vladimírom Gürtlerom sa snažíme diskutovať a hľadať riešenia na vyriešenie rómskej problematiky.

Ako všetci vieme, ani páni z Bratislavy riešenia nemajú, hoci sú za nachádzanie riešení z našich daní platení.

My, v platforme nezávislých občanov 7statočných pár návrhov riešení rómskej problematiky máme, a príde čas, keď ich budeme aj verejne a verejnosti prezentovať.

Do úplného vyriešenia rómskej problematiky sa žiaľ musíme zmieriť s tým, že hlad je najlepší kuchár a aj preto nie jeden labrador, či iný pes poslúži mlsnému rómskemu jazýčku.


 

Ak sa rómski spoluobčania inšpirovali v jedení psov v Číne, mohlo by to snáď znamenať, že čochvíľa začnú aj pracovať ako Číňania, tzn. od vidím do nevidím a to by mohlo byť pre Slovensko mimoriadne pozitívne.