Gustáv Husák, zradca Dubčeka, zradca socializmu s ľudskou tvárou

2. augusta 2011, vladimirspernoga, Nezaradené

Načo vymýšľať teplú vodu, keď tak dokonalú spomienku na Gustíka napísal už môj geniálny priateľ Vladimír v emigrácii v Česku, že áno.Či ?

Dnes na Slovensku oslavuje meniny Gustáv. Kto by si v ten deň nespomenul na nášho Gustáva. Gustíka. Jedného a jediného slovenského prezidenta bývalého Československa. Hovorí sa, že o mŕtvych len dobre a v dobrom. Môžeme však v dobrom spomínať na zradcu a ešte k tomu komunistu ?

Áno, Gustáv Husák bol zradca. Bol to navyše ešte aj komunista. Zradil Dubčeka. Je pravdou, že aj Dubček bol komunista, ale mal taký „ľudský kukuč.“ a aj preto nám srdce zaplesá za ilúziou socializmu s ľudskou tvárou (kde všetci sme sa mali mať ako kapitalisti a nepracovať ako komunisti)

„V priebehu 60. rokov bol Gustáv Husák jednou z hlavných osobností reformného prúdu v KSČ, v období Pražskej jari vystupoval ako verný stúpenec Alexandra Dubčeka. V apríli v roku 1968 sa stal podpredsedom česko-slovenskej vlády, v ktorej bol jedným z popredných iniciátorov ústavného zákona o federatívnom usporiadaní republiky. Pred okupáciou bol oveľa radikálnejší než umiernený Dubček. Ešte v utorok 20. augusta 1968 v Žiari nad Hronom vystúpil s najradikálnejším proreformným prejavom, v ktorom obvinil Biľakovo vedenie KSS zo sabotáže Dubčekovej politiky na Slovensku a seba prezentoval ako muža, ktorý, ak bude zvolený za prvého tajomníka ÚV KSS, stane sa dôsledným realizátorom reforiem na Slovensku a pevnou oporou Dubčekovho vedenia v Prahe.

Kým predsedníctvo ÚV KSČ v Prahe po vstupe spojeneckých armád vstup odsúdilo, predsedníctvo ÚV KSS v Bratislave, ktoré za neprítomného Biľaka a z jeho poverenia riadil Hruškovič, ktorý oznámil vstup armád a predložil text pozývacieho listu tvrdiac „V Prahe bol schválený všetkými vrátane Dubčeka a že proti boli iba Smrkovský a Kriegel“. Potom sa šesť z desiatich prítomných členov predsedníctva vyslovilo za schválenie pozývacieho listu (proti boli Falťan, Daubner, Turček a Ťažký). Keď diaľkopisom prišlo skutočné stanovisko predsedníctva ÚV KSČ, Viktor Pavlenda a Jozef Zrak sa spamätali a zatelefonovali Gustávovi Husákovi, ktorý sa práve vrátil zo Žiaru nad Hronom. Husák na zasadanie prišiel a veľmi ostro odsúdil schválený text: Čo ste to porobili súdruhovi Dubčekovi, tak ho zradiť a vraziť mu nôž do chrbta. To sa musí okamžite zmeniť, odvolať a prijať nový dokument na podporu stanoviska prijatého pražským predsedníctvom…“

Zdroj: wikipedia

 

Poučenie z vyššie uvedeného: Pozor na zradcov vo vlastných radoch.

Zradca vo vlastných radoch je 100x horší ako nepriateľ za bránou mesta !

Koľkých zradcov českých záujmov máte bratia a sestry v českej vláde ? Na Slovensku máme v slovenskej vláde hodne zradcov slovenských záujmov.

Takto sme si spomenuli idnes na zradcu Gustáva Husáka. Z minulosti sa však treba pre budúcnosť poučiť a vyvarovať sa chýb priatelia, kamaráti, sóudruzi, súdružky -)