Vladimír v strese, úzkostiach a depresiách žijúci heterosexuál,

4. augusta 2011, vladimirspernoga, Nezaradené

budujúc regionálnu stranu Slovenska s názvom 7statočných, stále nie celkom chápe Inakosť doby.-) Stretol som sa po dlhšom čase s mojim priateľom Vladimírom a rozoberali sme, čo a ako ďalej. Situácia nie je jednoduchá, v žiadnom prípade však tiež nie je vôbec zúfalá. Mať za tak krátke obdobie fungovania platformy 7statočných do stovky relatívne aktívnych členov a podporovateľov na celom Slovensku nie je rozhodne málo. Napriek tomu ma Vladimír informoval, či viem, že s podporou Úradu vlády SR a v rámci dotačného programu podpredsedu vlády SR v septembri 2011 začne unikátny

Kurz osobného rozvoja pre lesby, gejov, bisexuálnych a transsexuálnych (LGBT) ľudí. Kurz bude prvým svojho druhu na Slovensku, keďže LGBT ľudia sa vraj často dostávajú do krízových situácií spojených s homofóbiou, diskrimináciou a sú vystavení/-é väčšiemu spoločenskému tlaku, znevýhodňovaniu, hostilite, šikane, alebo prinajmenšom stereotypizácii než heterosexuálna majorita. To zvyšuje riziko vzniku psychických problémov (stres, úzkosti, depresie, popieranie svojej identity…), resp. sťažuje rozvoj osobných potenciálov. Kurz je jednou z aktivít širšie koncipovaného projektu Inakosti s názvom “Psychologická podpora pre LGBT ľudí”.

http://www.inakost.sk/index.php?page=clanok_detail&id=224

 

Takéto Kurzy sú pre budúcnosť Slovenska mimoriadne potrebné a pravdepodobne aj 7statočných bude v budúcnosti organizovať nejaké Kurzy osobného rozvoja občanov Slovenska (KOROS) trpiacich stresom, úzkosťami, depresiami z politikov, ktorí vládli Slovensku posledných 20 rokov a nepatria medzi (LGBT) ľudí.

 

Vladimír navrhol, že KOROS by začínal touto elánovou pesničkou:

 


 

 

Po vypočutí tejto mimoriadne vydarenej pesničky Elánu na čele so spevákom Jožom Rážom (ešte z obdobia, keď nebol fanúšikom veľkého Myftyho) som Vladimíra upozornil, že pesnička je síce fasa, ale vykazuje znaky diskriminácie, znevýhodňovania, hostility a šikany voči ženskému pohlaviu, keďže je spievaná čisto v mačistickom duchu: „Správny chlap sa nikdy nevzdá!!!“.

Túto moju pripomienku Vladimír nezobral na ľahkú váhu a keďže on je z denníka Pravda vylúčený, požiadal mňa, aby som sa spýtal čitateľov pravdy, či považujú pesničku Elánu za mačistickú, plnú znakov diskriminácie, znevýhodňovania, hostility a šikany žien v spoločnosti a či tákáto pesnička vôbec môže byť tým pádom znelkou Kurzu osobného rozvoja občanov Slovenska (KOROS) trpiacich stresom, úzkosťami, depresiami z politikov, ktorí vládli Slovensku posledných 20 rokov ?

 

Čo si o tom všetkom (ne)normálnom, čo sa deje na Slovensku myslíte ?

 

Ďakujeme za názor priatelia. aj nepriatelia…