Založ si blog

Money talks: SMERmostSDKÚ

Starosta jednej z prepotrebných 22 mestských častí, strašne veľkého mesta Košice, starosta Starého Mesta Košíc, p. Ľubomír Grega (ex-SDKÚ, nezávislý) mal doteraz mesačný plat 4 063 eur. Poslanci SMERmostSDKÚ znížili starostovi plat na maximum a teda zákonný základ má 2 390 eur a k nemu navyše 70% zo 100 možných – maximum – 3 779 eur.

Člen finančnej komisie Štefan Lasky (Smer) navrhol maximum s odôvodnením, že aj na Slovensku má byť manažér s výsledkami dobre zaplatený.

 

„Riaditeľ školy s 2 kvalifikačnými skúškami, doktorátom a ďalším odborným vzdelávaním má plat okolo 1 300 eur. Manažér veľkej nemocnice zarába asi 2 300 eur. Nemôžem súhlasiť s maximálnym platom starostu. Ako bude ďalej motivovaný? Dobré hospodárenie je povinnosť manažéra. K práci starostu mám výhrady, nevykonáva činnosť na 100%. Ak dáme starostovi 70%, musí byť zo 14-karátového zlata,“ povedal Hanušin (Hanušin nie celkom chápe slovenské politikum – je asi cudzincom a priletel z inej planéty – poznámka VŠ)

Hanušinov návrh neprešiel, Laskyho (Smer) áno, vďaka Smeru i SDKÚ.

Money talks: SMERmostSDKÚ

Vicestarosta Ján Bílek (Smer) na polovičný úväzok dostáva 30 percent z platu starostu, mal 1 219 eur.

Lasky (Smer)  ako mestský poslanec a predseda finančnej komisie mesta 2 dni predtým navrhol plat i primátorovi Richardovi Rašimu (Smer) vo výške 4 405 eur. Schválili ho i hlasom poslanca Gregu (nez.).


 

 

„V Starom Meste máme podobný program so starostom aj poslancami SDKÚ,“ dodal Lasky (Smer), neúspešný kandidát Smeru na starostu.

Čítajte viac: http://korzar.sme.sk/c/5954248/starostovi-gregovi-znizili-plat-na-maximum.html#ixzz1QRaSQxaD

 

V Starom Meste, v Novom Meste, vo Vigľaši, na Orave aj na Spišy, sproste všade na Slovensku, kde ide o peniaze sa ukazuje, že SMER a SDKÚ majú podobný program – program peňazí do vreciek SMER a SDKÚ a program pogromu Slovenska.

Ve dvou se to líp táhne, ak je medzi SDKÚ most SMERom k peniazom.

Ak by náhodou niekedy nastal problém s mostom, stále sú v zálohe Farizeji  – darcovia bytov z KDH, vždy pripravení podať pomocnú ruku, ak ide o peňáááááze.

Money talks: SMERmostSDKÚ

 

zdroj info: www.kosice-city.sk/, www.kosice.sk a korzár http://korzar.sme.sk/c/5954248/starostovi-gregovi-znizili-plat-na-maximum.html#ixzz1QRa2ppYY

Kto chce pomôže a hľadá spôsoby, kto nechce hľadá dôvody

21.11.2011

ako sa to nedá. Zbierame podpisy naďalej pre vznik strany 7 STATOČNÝCH REGIONÁLNA STRANA SLOVENSKA. Ide to veľmi dobre, aj keď chybička sa sem tam vloúdi. Nekupujeme si strany ako bývalá prvá dáma z Pereša a ani neposielame deti zbierať podpisy ako Anča z Čadce. Normálne chodíme medzi ľudí a diskutujeme. Nebojíme sa ísť medzi občanov, na rozdiel od súčasných [...]

Bude 7 Statočných pokračovať vo víťaznom ťažení? Tomáš Krak je pripravený na víťazstvá

18.11.2011

Pozývame priaznivcov šachu a 7 Statočných na zápasy 3. a 4. kola extraligy v šachu, ktoré sa uskutoční v sobotu a nedeľu (26.11. a 27.11. 2011) o 10:00 vo Výmenníku I (ulica Obrody č.4) v mojich rodných Košiciach. V sobotu bude súperom 7 Statočných Košice družstvo ŠK Modra a v nedeľu družstvo ŠK Dunajská Streda. Predpokladaná dĺžka kola cca 5 hodín. Pri vstupe do [...]

Košickí šachisti vo víťaznom ťažení

25.10.2011

Naše družstvo 7 Statočných Košice má za sebou premiéru v slovenskej šachovej extralige 2011/2012. Poučení z úvodu v ročníku 2010/2011 odcestovali naši šachisti na zápasy v plnej sile. Súperi boli zdatní ale naši hráči ešte zdatnejší. V 1.kole v sobotu 22.10.2011 narazili naši hráči na minuloročného víťaza Caissa Čadca. Asi 3 hodiny bol zápas otvorený, [...]

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

vladimirspernoga

Som jedným zo zakladateľov platformy nezávislých občanov 7statočných. Verím, že Slovensko bude lepšou krajinou, ak sa nájde aspoň 7statočných v každom meste, obci, dedine a začnú konať dobro pre všeobecné dobro. 7statocnych.sk, ak Vás zaujíma budúcnosť Slovenska. Píšem o všetkom možnom aj nemožnom. Píšem svoje názory a úvahy. Zároveň čas od času vediem Rozhovory s Vladimírom vlažne alebo Rozhovory s Vladimírom važne. Doslovné prepisovanie rozhovorov Vladimírov, tak ako to robí vyšetrovateľ na vyšetrovačke robím preto, aby som zachránil myšlienky Vladimíra pre budúce generácie. Ich čítaním tiež milióny našich obdivovateľ na celom svete získajú pravdivé a autentické výpovede Vladimírov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 77
Celková čítanosť: 280166x
Priemerná čítanosť článkov: 3639x

Autor blogu